ágyi poloska

Hogyan kaphatunk ágyi poloskát?

Az ágyi poloska tipikusan olyan állat, amit nagyon könnyen össze lehet szedni, és tovább vihető egyik helyről a másikra. Veszélyt jelentenek a használt bútorok, a hátizsákok, bőröndök, csomagok vagy a ruhadarabok is.

Amikor olyan helyet látogatunk meg, ahol tudtunkon kívül ágyi poloskák tenyésznek, kitehetjük magunkat annak a veszélynek, hogy összeszedjük ezeket a rovarokat. Amúgy az állatok önmaguktól is mozognak, így akár a fertőzött szomszédból is elérhetnek hozzánk.

Hogyan érkezik meg az ágyi poloska a házunkba?

Nagyon gyakori, hogy bútor vásárlásával kerülnek be a poloskák a házunkba. Ez lehet használt darab, de akár vadiúj, bútorboltban megvett modellekben is megbújhatnak az apró élősködők. Ugyanez igaz a látogatásokra, menjünk akár szállodásba vagy ismerősökhöz, nagyon könnyű elhozni tőlük ezt a nem várt látogatót.

A panelházakban vagy társasházakban a közös képviselő feladata a rovarírtás megszervezése, de ez főleg a csótányok ellen hat. Ugyanekkora veszélyt jelenthetnek az ágyi poloskák is, főleg akkor, ha valamelyik terület kimarad a fertőtlenítésből az épületben. Elegendő, ha az egyik szomszéd nem engedi be a rovarírtó cég munkatársait, és máris ott a veszélyhelyzet.

Az ágyi poloskák nagyon kedvelik a matracokat és ágyakat, mivel ezekben kényelmes otthonra lelhetnek. Befészkelik magukat a puhább részekbe, és csak este jönnek elő. Így tudtunkon kívül tudjuk becipelni őket az épületbe. Érdemes bútor vásárlásakor átvizsgálni az összes kis zugot a terméken, és élősködők után kutatni. Fel kell tűrni a varrások mögötti részt, belesni a résekbe, illesztésekbe és minden olyan helyre, ahova egy poloska behúzhatja magát. Sokszor nem is az állatokat lehet észrevenni, hanem az ágyi poloska tojások tűnnek fel.

Amennyiben sikerült poloskát hazavinni, a lehető leggyorsabban meg kell kezdeni az írtásukat. Ezek az állatok nagyon szaporák, így akár már pár nap alatt hatalmas mennyiségben terjedhetnek el mindenfelé. A barkácsboltokban lehet ágyi poloska spray termékeket vásárolni, ezekkel le kell fújni minden olyan területet, ahol csak a nyomukat látjuk. Jó eséllyel egyetlen forduló nem lesz elég, mivel a poloskák hiába pusztulnak el, a tojásokból pár nap alatt kikel a következő generáció. Így több fordulóra kell számítanunk, míg meg lehet szabadulni ezektől a nagyon makacs rovaroktól.

Érdemes nem megvenni a fertőzöttnek tűnő bútordarabokat, ruhaneműt, mert inkább maradjon ki egy jó vétel, de ne kerüljön ágyi poloska az otthonunkba!

Forrás: How do You Get Bed Bugs?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük