Egy mindelhemi nőt és egy frankfurti férfit sújtott komoly büntetéssel a bíróság

A német történelem során a prostitúciót soha nem kriminalizálták, és széles körben elfogadták a mainstream kultúrában. A társadalom ugyanis egyetértett abban, hogy ha legalizálják ezt a tevékenységet, az jócskán csökkenti majd az olyan bűncselekményeket, mint a nemi erőszak. Az örömlányok az úgynevezett „Frauenhäuser”-ben dolgoztak, amelyek egészen a 16. századig zavartalanul működtek, amikor a szifilisz és a reformáció elkezdte megszállni a német házakat, testeket és elméket. Egy német férfi sem akarta azonban elengedni ezt a mellékes hobbiját, így a 19. századra elkezdtek a hatóságok egy kicsit nagyobb ellenőrzést gyakorolni a bordélyházakra. A helyi hölgyeknek ezt követően hivatalosan is regisztrálniuk kellett a rendőrségen, és rendszeres egészségügyi ellenőrzéseken kellett részt venniük.

Ennek ellenére azonban akad még néhány olyan város, ahol törvénybe ütközik a szexmunka. Ilyen például a bajor kisváros, Mindelheim is, ahol a helyi hatóságok az egyik legnépszerűbb szállodában nemrég elfogott egy 46 éves prostituáltat. A lebukásához főként az vezetett, hogy a recepciósok bejelentést tettek a rendőrségen. De jócskán közrejátszott az, hogy a szolgáltatásai szájról szájra terjedtek a közösségben.

Végül a bíróság adminisztratív szabályszegés miatt hatalmas pénzbüntetést szabott ki a hölgyre, és remélhetőleg ezzel megelőzi majd a jövőben előforduló, hasonló törvénybe ütköző eseteket.

Tettlegességig fajult egy örömlánnyal való együttlét

Egy 32 éves német fiatalember még tavaly májusban vita közben hétszer is megszúrt egy prostituáltat, aki életveszélyes sérülést szenvedett. Szerencsére sikerült még időben ellátni, és megmentették az életét, de sajnos az eset következtében a sértett maradandó károsodásokat szenvedett.

A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit a rendőrök a helyszínen elfogták, majd az előállítása után a frankfurti rendőrség nyomozói gyanúsítottként hallgatták ki. Életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás folyt ellene, ami végül négy éves, letöltendő börtönbüntetéssel végződött.

A férfi egyébként még örülhetett, hogy ennyivel megúszta. Hiszen, ha nincs az az enyhítő körülmény, hogy a prostituált piszkálódásának köszönhetően fajult a dolog tettlegességig, akkor a vádlott sokkal súlyosabb büntetésre számíthatott volna.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük