ipari sütő egy nagykonyhában

Miben más egy ipari sütő?

A különféle konyhai webshopokban keresgélve gyakran bukkanhatunk az ipari sütő kifejezésbe, a kínálatot áttekintve pedig igazán profi és jó minőségű berendezésekkel találkozni. De mi a különbség az ipari és az otthoni felhasználásra készített eszközök között? És honnan tudják a szakemberek, hogy egy-egy nagykonyhai sütő valóban jól fog teljesíteni?

Ipari sütő alapok

Először is, érdemes tudni, hogy a gasztronómia az ipari sütő kifejezés alatt számos dolgot ért. Ide tartoznak a nagykonyhákban használt gáztűzhelyek, elektromos tűzhelyek, fritőzök, mikrohullámú sütők, szeletsütők, tésztafőzők és még kismillió más berendezés.

Ezek mindegyikénél jellemző, hogy sokkal nagyobb mennyiséget szolgálnak ki nap mint nap, mint az otthon megszokott adagok. Ebbe belegondolva nem nehéz belátni, hogy az otthon kiszervírozott 5-10 szelet hús például egy étteremben néhány percig sem tartana ki. Ehhez a léptékhez kell tehát igazodnia az ipari sütő kiválasztásakor a szakembereknek.

De honnan lehet tudni, hogy egy-egy gép majd valóban hasznos tagja lesz a konyhai munkának, és megvalósítja a hozzá fűzött reményeket? A válasz itt is komplikáltabb annál, hogy csak pár szóval meg lehetne adni.

Az ipari sütő gépeknél is vannak olyan jól bevált gyártók, melyek sokszor nem ismerősök a hétköznapokban, az éttermekben viszont mégis évtizedek óta jelen vannak. A nevükhöz a minőség, a megbízhatóság és az innováció tartozik, így az ilyen berendezések biztosan hozni fogják a tőlük elvárt dolgokat.

A méretezéshez szakértelem kell, hiszen egy konyhai vezető már ránézésre meg tudja ítélni, hogy az adott ipari sütő ki tudja-e szolgálni a náluk szükséges volument, vagy kicsi, esetleg nagy lesz hozzá. A nagykonyhai webáruházakban a döntést részletes adatlapok is segítik, ezeken minden olyan paraméter megismerhető, mely az adott eszközre jellemző. Itt elolvashatók a fizikai méretek, a teljesítmény, az adott géphez tartozó kibocsátási mennyiség, az esetleges karbantartási igény és még számos más dolog. Ezeket kombinálva a több évtizedes tapasztalattal már könnyen kiválasztható a szükséges eszköz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük