otthoni edzés

Általános otthoni edzési gyakorlatok

A házi gyakorlatok egyre népszerűbbek azok körében, akik valamilyen oknál fogva nem tudnak vagy nem akarnak edzeni az edzőteremben vagy egy fitnesz klubban. A társadalom növekvő tudatosságával és a külső megjelenésével és egészségével kapcsolatos hajlandóság mellett a szabadidő eltöltésének egyre inkább a fizikai aktivitást választják. Először is, az ülő munka az embereket edzésre kényszeríti.

Egyre növekszik az a tendencia, hogy általános fejlesztő gyakorlatokat végezzenek, javítva a mozgékonyságot vagy a testtartást, megkönnyebbülve egy egész napos ülés után.

Milyen általános gyakorlatokat végezzen otthon, hogy élvezhesse a test és az egészség nagy hatásait?

Általános gyakorlatok otthon

Az otthoni általános gyakorlatok jelentik az általános fejlesztési gyakorlatok alapját, amelyek mindenki számára készültek, akik otthonról távozás nélkül szeretnének gondoskodni az egészségről, az alakról és a fizikai erőnlétről. Ezek a gyakorlatok megakadályozzák a hátfájást és segítenek leküzdeni őket. Számos izomcsoportot vonnak be a munkába, növelik az ízületek mozgékonyságát és javítják az általános erőnlétet. Érdemes a felhasznált ruhák színeit is, melyek jelentése tudat alatt támogathatja az edzést.

Otthoni edzés – hol kezdjem?

Amikor otthon kezd el edzeni, fontos meghatározni az edzés célját, és ez alapján felépíteni az edzéstervet.

A gyakornokok által kitűzött leggyakoribb célok a következők:

  1. általános fizikai erőnlét és egészség – válassza ki az itt legélvezetesebb edzést.
  2. az állapot / erő / fizikai erőnlét javítása – a kör / kardió / erő-állóképesség edzés lesz a legjobb választás.
  3. az ízületek mobilitásának javítása – érdemes választani egy nyújtó és mozgósító gyakorlatsort.

A gyakorlatok általános alapelvei

  • Rendszeresen tornázzon – a rendszeresség a kulcsa a test alakjának kialakításához és a jobb sportteljesítmény eléréséhez.
  • Mozgassa meg az egész testet – egy edzés során minél több izomcsoportot kell edzenie, hogy a héten az egész test munkával foglalkozzon.
  • Diverzifikálni kell az edzést – érdemes különféle gyakorlatokat és edzésformákat alkalmazni, hogy a test különféle izomnövekedést serkentő edzésingereket kapjon.
  • Használja a testmozgást.
  • Ne feledje a gyakorlatok helyes technikáját. Érdemes több időt tölteni a technika elsajátításával az edzés elején, hogy szilárd alapot építsen a későbbi nehezebb edzésekhez.
  • Ne felejtsen el regenerálódni – ne edzzen minden nap, hagyja pihenni a testét, regenerálódjon, mielőtt elkezdené a következő edzéstervet.

És hogy mire lehet vinni a rendszeres edzés segítségével? Szőke Alex biztosan tudna mesélni arról, hogy mennyi munka szükséges ahhoz, hogy egyáltalán egy kvalifikációba le lehessen jutni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük