csecsemő

A bugyipelenkák megkönnyítik a pelenkázást

A legtöbben nem realizáljuk a pelusok szükségességét, amíg meg nem érkezik a kis jövevény. A terhesség alatt ezer más dologra lehet koncentrálni, terveket szőni – ezekből pedig általában kimarad az igen is meghatározó pelenka-kérdés. Szoktunk gondolni a kiságyra, a cumisüvegre, de a pelusok valahogy nem képezik az idill részét. Természetesen van olyan is, aki kifejezetten szeret pelenkázni és ezt is várja a csöppség érkezésében, de a legtöbben még ódzkodnak ettől.

Talán ez lehet az oka, hogy valahogy homály fedi a pelenkák nagy részét. Sokan nem is gondolnák, hogy mennyire kiterjedt a pelenka-ipar az elmúlt évszázad során – egészen annyira, hogy most már több tucat pelenka állhat a rendelkezésünkre, ha éppen pelus-keresési akcióra szánjuk el magunkat.

Itt szokott fellépni a bőség zavara. Hirtelen nem tudjuk, hogy melyik lenne a jobb, és elveszünk a nagy választékban. Ilyenkor érdemes, ha egy eladónál, vagy már előre tájékozódunk a fajták felől.

Kis ismertető a bugyipelenkák világából

A mostanában legnagyobb teret hódító termék a bugyipelenka, melyek a gumírozott részei miatt rugalmasan simul a csemetékre, ezzel a lehető legjobb érzetet biztosítva. Este és napközben is egyaránt fix a termék, nem mozdul el, a gyerkőc nyugodtan kúszhat-mászhat benne, hiszen megfelelő biztonságot nyújt.

Ha már a bugyipelenkák mellett tettük le a voksunkat, akkor jöhet a méret, hiszen minimum háromféle létezik minden márkán belül. Ha ezt is kitapasztaltuk, akkor már csak az apró pontosítások vannak hátra.

Választhatunk környezetbarát, mintás, sima, külön vízvédő réteggel ellátott és még sok más pelus között, az igényeknek megfelelően körülbelül mindent megtalálhatunk a boltokban. Ilyenkor a legfontosabb szempont, hogy a gyerek is kényelmesnek találja a darabot, tehát ha úgy is gondoljuk, hogy megtaláltuk a legjobb opciót, érdemes kikérni a csemete véleményét is, hiszen ha számára mégsem annyira kifogástalan, akkor valószínűleg célszerű újabb bugyipelenkák után nézni.

Bár elsőre nem hangzik a legkívánatosabb elfoglaltságnak, mint a gyereknevelésnél minden stádiumnak, ennek is megvan a maga bája, csak fel kell fedezni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük