A szárazon futás könnyen ki tudja készíteni a házi vízművet is

A szárazon futás könnyen ki tudja készíteni a házi vízművet is

A szivattyútechnológiában ismerősök tudják, hogy komoly veszélyt jelent ezekre a gépekre a szárazon futás. Nincs ez másképp a házi vízművekkel sem, amelyek szintén nem bírják ezt az üzemmódot sokáig. Amikor bekövetkezik egy meghibásodás, ez az állapot is előfordulhat, a szivattyúszerelő szakemberek a megmondhatói, hányszor találkoznak ilyen esettel minden héten.

Mi a megoldás a szárazon futás ellen?

A szárazon futás ellen sokféle képpen lehet védekezni. A házi vízmű szárazon futás védelemmel már tartalmaz olyan részegységet, mely megvédi a gépet eme idegesítő hibától. Ilyenkor csak be kell tartani a gyártói előírásokat, ezek a használati útmutatóból megismerhetők.

Ha azonban olyan vízművünk van, mely nem rendelkezik a szárazon futás elleni védelemmel, akkor utóleg kell gondoskodnunk róla. Ez is történhet számos módon és megoldással, de ilyenkor is kiemelkedő fontosságú, hogy a leírtaknak megfelelően szereljük be az extra alkatrészt. A gyártók pontosan elmondják, hová kell bekötni az extra kapcsolót, és milyen óvintézkedéseket kell tenni a felhasználása előtt. Amíg ezeket betartjuk, nem lehet túl nagy baj, viszont az ész nélküli házi barkácsolással okozott károkat sajnos a gyártó még a garanciális időn belül sem fogja megtéríteni nekünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük