Staring jelentése magyarul

Staring jelentése magyarul

Mit jelent az angol staring szó, mi a staring jelentése magyarul?

Staring jelentése magyarul a szótár alapján

A staring jelentése a legkönnyebben úgy tudható meg, ha megnyitjuk egy angol fordító oldalát. Ott az oldal tetején található szövegmezőbe kell beleírni a keresett szót, ami ez esetben a staring.

Ezután az ENTER billentyű leütése vagy a keresőmezőben található nagyító ikonra kattintva megtörténik a keresés, és a szótár visszaadja a találati listát.

Az oldal tetején találhatók a fő találatok, ezek azok a kifejezések, amelyek magyarul jelentik az adott szót. A starting jelentése magyarul: bámulás, bámész, bámész pillantás, bámész tekintet, bámészkodás, bámészkodó, meredt szemű, merev pillantás, merev tekintet, rábámulás.

Ezek segítségével már példamondatokat is alkothatunk:

  • Mi ez a nagy bámulás?
  • De nagy bámész fejed van!
  • Mi megint ez a bámész pillantás?
  • Jaj, ez a bámész tekintet!
  • Na, elég volt a bámészkodás!
  • és így tovább

Staring – egyéb találatok

A staring angol kifejezés magyar fordításai között az egyéb találatok mutatja azt a rész, ahol a staring szó valamilyen formában, más kifejezések részeként megjelenik. Ebben a pillanatban két másik angol kifejezés található itt:

  • staring eyes: bámész pillantás, bámész tekintet, elképedt pillantás, elképedt tekintet, merev pillantás
  • stark staring mad: sült bolond, teljesen őrült

A legtöbb angol fordító fordítva is működik, ha valamelyik magyar kifejezésre váltunk, akkor átkerülünk a magyar-angol szótár oldalaira, és a magyar kifejezés angol változatait láthatjuk.

Például, a bámulás szóra kattintva ide érkezünk meg: bámulás jelentése angolul. Itt már láthatjuk, hogy a bámulás nem csak a staring szót jelenti, hanem az admiration, gape, gaze, stargazing, stare kifejezéseket is.

Ha itt pedig ismét egy angol szóra kattintunk, akkor visszakerülünk az angol fordító lapjaira. Tehát a gape szóra bökve ide jutunk: gape jelentése magyarul. Itt ismét több kifejezést találunk, mivel a gape magyarul lehet: bámulás, bámészkodik, szájtátás, tátja a száját, tátja száját, tátong, tátongás, tátott szájjal bámul, ásít, ásítozik, ásítás.

Ezeket az oda-vissza kattintásokat nem csak azt láthatjuk, hogy mi a staring jelentése magyarul, hanem szórakozva tanulhatjuk az angol nyelvet is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük